Kend din dyrlæge ...

Dyrlægen har fri - Marianne på sin dressurhest, Tanja Møllegard

Som datter af en dyrlæge var der for Marianne ingen tvivl om det fremtidige karrierevalg – selvfølgelig blev det – også for hende – dyrlægegerningen.

Marianne blev dyrlæge i 1982, og siden har hun – med undtagelse af 2 år, hvor hun var beskæftiget i medicinalindustrien - arbejdet i praksis.


Marianne har været rundt om alle aspekter af dyrlægearbejdet med både små og store dyr, heste og køer, hunde og katte, men har nu valgt udelukkende at hellige sig smådyrspraksis.

 

Tidligere har Marianne været medejer af en stor dyrlægepraksis, men endte med at erkende, at der i en stor praksis hurtigt bliver for lidt tid til nærvær. Da netop nærvær, og tid til omsorg for den enkelte patient, er noget af det Marianne vægter allerhøjest, valgte hun derfor at afhænde sin del af storpraksisen og starte en mindre smådyrsklinik for sig selv.

 

Højt fagligt niveau er vigtigt ...

Mariannes klinik er indrettet med alle moderne faciliteter såsom anæstesiudstyr, topmoderne røntgen,digital tandrøntgen,tandudstyr- ja, alt hvad en alsidig smådyrsdyrlæge har brug for, for at kunne servicere patienter og klienter på et højt fagligt niveau.

Marianne bruger også meget tid på løbende at efteruddanne sig, og er selvfølgelig medlem af en erfa-gruppe bestående af smådyrsdyrlæger. Ligeledes deltager Marianne årligt på 8-10 kurser omhandlende diverse emner indenfor smådyrspraksis, ligesom hun også altid er at finde på den årlige kongres for dyrlæger.

 

Kodeord: tillid og nærvær ...

Marianne har en målsætning om, at det skal være rart for patienterne at komme i klinikken, og hun bruger derfor altid meget tid på at komme på god fod med sine patienter, så de føler sig trygge ved at lade sig behandle af hende. 

Eller, som Marianne selv udtrykker det:
”Jeg kan godt lide samværet med dyrene og deres ejere. Det er vigtigt for mig at holde aftaler, og at folk ikke oplever besøget hos mig som stresset.

Dyrene kan mærke hvis deres mennesker er stressede og bange, og konsultationen forløber derfor bedst hvis vi alle prøver at være godt tilpas. Jeg prøver at møde alle med venlighed og forsøger at behandle alle dyr venligt.”

Naturlig fritid ...

Dyreklinikken ”Hos Marianne” er beliggende på den gård, hvor Marianne også bor privat sammen med sin mand, tre børn samt diverse dyr, såsom hunde, heste, får og marsvin. Marianne er et udpræget naturmenneske, som elsker at gå i naturen med sine hunde, og en del af fritiden går da også med at træne med hunden ”Tikka”. Resten af Mariannes fritid tilbringes på ryggen af hesten ”Tanja Møllegård”, som Marianne rider dressur på. Marianne har haft Tanja fra lille og har selv redet hende til.

Ny hest...

I 2010 har Marianne fået en ny hest : Simba Dyrhave, som hun nu bruger sin fritid sammen med.      

Simba Dyrhave

 Ny hund......

I 2014 har Marianne fået en ny dejlig hund. Stadig  af racen labrador, som hun nu træner og motionerer med.

Primært næsearbejde : NW og som noget nyt uddannelse indenfor specialsøg!

Kiblans Pippi

Nose work (NW) klasse 1 konkurrence